Wie ben ik

 

Mijn naam is Yolanda de Kleijn (1972), geboren en getogen op het prachtige eiland Texel.

Vanwege mijn vakopleiding(1999) kraamverzorgende ben ik naar Haarlem verhuisd waar ik tot op heden nog steeds met veel plezier woon en werk.

Inmiddels dus al 20 jaar werkzaam in de kraamzorg, nog steeds met veel plezier. In die 20 jaar mocht ik al heel veel verschillende gezinnen begeleiden en adviseren na de komst van hun kind.

Ongeveer twee jaar geleden kwam ik in aanraking met een gezin uit het buitenland. De moeder gaf aan dat ze tijdens de zwangerschap de nodige praktische informatie en begeleiding miste, die niet verloskundige/gynaecoloog gerelateerd zijn, maar die wel onontbeerlijk zijn in een goede voorbereiding op de komst van je kind.

In de jaren die daarop volgden heb ik meerdere gezinnen gevraagd of ze indien de mogelijkheid er zou zijn, gebruik wilden maken van professioneel advies thuis in aanloop naar de bevalling. Hier bleek veel vraag naar te zijn.

Ik ben nog steeds werkzaam als kraamverzorgende in Haarlem en omstreken, aangesloten bij Kenniscentrum Kraamzorg (KCKZ). Ieder jaar word ik getraind en bijgeschoold op meerdere vlakken zoals borstvoeding, flesvoeding, reanimatie, EHBO en acute verloskunde.

Graag wil ik antwoord geven op al jouw vragen en je eventuele onzekerheden wegnemen voor de komst van je kind.